maanantai 9. syyskuuta 2013

London Calling!

Olimme puolisoni kanssa 5 päivän lomareissulla Englannissa, tarkemmin ottaen Lontoossa. Voin suositella kaupunkia kaikille, joita pitkät päivät ja kävelymatkat eivät haittaa. Jo muutamassa päivässä ennätät nähdä todella paljon. 


Kierroksellamme törmäsimme myös British Red Crossin myymälään.. tai oikeastaan kahteen. Vain toisessa kävimme sisällä. Myymälät toimivat (ymmärryksemme mukaan) hyväntekeväisyysmyynti -periaatteella, kuten oma Konttimme. Eroa Konttiin ja brittimyymälään oli vain tuotteiden hinta ja alkuperä. Siinä missä Kontti on jokaisen ostospaikka, oli brittiversio tarkoitettu hieman varakkaammille henkilöille. Halvin hinta, jota onnistuin kierroksellani näkemään, oli £30 (reilusti yli 30 euroa). Tuotteetkin olivat hieman erilaisia.. vintagea ja merkkivaatteita. Lahjoittajat ovat olleet oikeasti rikkaita, ostajat joutunevat olemaan myös keskitasoa varakkaampia. 

Westminsterin myymälä (Aivan Buckinhamin palatsin takana)
Chelsea/Kensingtonin myymälä
Mihinpä muuhun kiinnitin huomiota. No terveydenhuoltoon tietenkin. Ensihoitoon on iso kaupunki kehittänyt hienoja apuvälineitä, jotta vasteajat pysyisivät pieninä. Ensimmäisenä päivänä törmäsimme kahteen parkissa olevaan Volvo-farmariautoon, jotka olivat varustettu takapenkkiä myöten kaikella mahdollisella. Autoissa ei ollut potilaankuljetusmahdollisuutta, mutta hoitotavarat siirtyivät hyvin paikasta toiseen. Toisena päivänä puolestaan näimme polkupyöräambulanssin tositoimissa. Pyörän selässä kulkenut ensihoitaja/lääkäri oli saavuttanut potilaan nopeasti ja potilas siirrettiin ambulanssin sisälle sen saapuessa paikalle vasta myöhemmin. Lontoossahan on hieman eri määrä autoja, kuin meillä pääkaupunkiseudullakaan. Muutenkin liikenne on eritempoista. Jopa poliiseille soitetaan torvea, jos he sattuvat hidastelemaan.

Ambulanssi-Volvot

Polkupyörä-ambulanssi

Ulkomaanterkuin 
Laura
-ensiapuryhmäläinen-

ps. Paikallisessa Guinness-ravintolassa isäntä ilmoitti tyytyväisenä "harrastusten kohtaavan".. ja niinhän siinä oli ehkä käynytkin. Seinällä olleessa Guinness-etikettejä esittelevässä julisteessa komeili, mikäs muukaan, kuin Punainen Risti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti