keskiviikko 19. helmikuuta 2014

"Yhden Ristin Hotelli"

Monilla kouluvuosien kohokohdat sijoittuvat lukion viimeisille luokille. Ennen valmistumista on kahdet erilaiset juhlat, joissa opiskelijoiden roolit vaihtuvat. Ennen kirjoituksiaan ja lukulomiaan abiturientit juhlivat penkinpainajaisia eli penkkareita ja heti seuraavana päivänä kakkosluokkalaiset Wanhojen päiviään, jolloin heistä tulee virallisesti koulun vanhimmat oppilaat. Esittelyssä on pukuloistoa kuin Linnan juhlissa.

Me ristiläiset olemme juhlineet wanhojen kanssa jo 6 vuotta peräkkäin hotelli Rauhalahdessa. Siinä missä wanhat ovat vallanneet tanssilattian, me olemme linnoittautuneet alakerran kabinettiin. Kabinettiin luodaan yhdeksi illaksi tila, jossa jokainen väsähtänyt juhlija voi levätä hetken aikuisten valvovan silmän alla (ja muovisen oksennuskipon päällä). 

Alkuillasta "yhden Ristin hotellissamme" on rauhaisaa...

... mutta olemme valmiita (vaikka kesken Suomen jääkiekkopelin) ottamaan ensimmäisen asiakkaan pahnoillemme pötköttelemään.

Vaikka pääsääntöisesti olemmekin antamassa ensiapua, pääsemme silti mukaan juhlaan ja jos hyvin käy, myös seuraamaan artistien keikkoja. Tänä vuonna illan päätähtenä esiintyi Jannika B. Muutoin jouduimme kyllä toteamaan, että musiikkimakumme on joko kieroutunut tai vanhentunut, sillä tunnistimme DJ:n soittamien biisien joukosta vain yhden biisin. Siihen liittyykin hauska tarina: Olimme Miran kanssa kierroksella yläkerrassa ja keskustelimme soitettavasta musiikista lähinnä "voisikohan välistä soittaa hieman tutumpaa musiikkia"-tyyliin. Toiveemme ilmeisesti kuultiin, sillä samantien DJ vaihtoi soimaan Popedan biisin. Vieressäni ollut poika totesi hyvin hämmästyneesti "Mikä ihme bändi tämä on?" Pojan onneksi en ennättänyt jäädä jutustelemaan enempää (Mira oli ennättänyt jo kauemmaksi) ja tyydyin toteamaan sen olevan Popedaa. Mira oli tietämättään pelastanut pojan "Popedalogian" luennolta.

Laura
-ensiapuryhmäläinen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti