keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hiljaisia auttajia


Yhtäkkiä alkoi tapahtua. Meille ilmoitettiin, että Sudanin puolelta on tulossa 20 haavoittunutta. Ryhdyin hälyttämään Vanamon Karia takaisin Nairobista. Iltakuudelta SPLA:n kaverit rymäyttivät kaksi kuorma-autollista haavoittuneita meidän pihalle!”

Ote on Rauli Virtasen kirjoittamasta teoksesta Hiljaiset auttajat – suomalaista katastrofityötä Turkin sodasta Haitiin. Kirjassa käydään läpi suomalaisen avustustyön historiaa maailmalla työntekijöiden itsensä kertomina. Kirjan kirjoittaja sai meneellä, Punaisen Ristin, viikolla Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen. Tunnustus jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, jonka arvomaailmaan kuuluvat humanitaarisuus ja inhimillisyys ja joka tukee Suomen Punaisen Ristin työtä. Onnea Rauli Virtaselle! Kirjaa voin puolestani suositella lämpimästi kaikille.

Itse pääsin Punaisen Ristin viikolla aitiopaikalle kuuntelemaan kirurgi Kari Vanamoa ja nuorisodelgaatti Aino Rubinia Itä-Suomen yliopistolla järjestettyyn FiMSICin (Finnish Medical Students' International Committee) ja Punaisen Ristin iltaan. Ilta jakautui kahteen osaan, joista alkuosassa kuulimme mitä erilaisimpia kertomuksia maailmalta mielenkiintoisten kuvien kera. Loppuosassa olimmekin itse vapaaehtoisina pääosassa kertomassa halukkaille omasta vapaaehtoisuudestamme.

Aino Rubini

Kari Vanamo

Ilta oli antoisa. Oli ihana huomata, kuinka kiinnostuneita monet nuoret ovat toiminnastamme. Ehkäpä yksi yleisimmistä kommenteista, joita kuulimme olikin ihmetys siitä, että mukaan tullakseen ei tarvitse osata tai kyetä tekemään mitään. Järjestömme kyllä pitää siitä huolen, että tulet oppimaan ja pääsemään mukaan erinäisiin tilaisuuksiin. Saimme myös vakuutettua tuleville lääkäriopiskelijoille että ulkomaiden lisäksi koti-Suomessa tarvitaan vapaaehtoisia toimijoita. Järjetömme on onneksi laaja ja pystyy tarjoamaan erilaisia muotoja olla mukana.

Riikka ja Jari esittelemässä ensiapuryhmän pistettä.
Taustalla myös jäsenemme Hannu kuuntelemassa.

Jäämme innolla odottamaan tulevaa syksyä ja sen satoa: Itävätkö kylvämämme ”Punaisen Ristin” siemenet, kasvavatko kesän ja ovat syksyn ryhmäillassa valmiita korjattavaksi mukaan toimintaamme?


Tulevia Ristiläisiä?


Terhi Heinäsmäki: ”Kaikki Ristin töissä olevat on varmaan aika lailla samanlaisia. Suomalaiset on sellaisia, että ne tekee, mitä lupaa. Japanilaiset on vähän samanlaisia – ne tekee kaiken nopeasti, kyselemättä ja paljoa puhumatta. --”

Kursivoidut kohdat ovat suoria lainauksia Rauli Virtasen kirjasta sivuilta 135 ja 227.

Laura
-ensiapuryhmälänen-

ps. Punaisen Ristin kansainvälisiin avustustehtäviin tarvitaan ihmisiä. Hakuaika syksyllä olevalle kurssille on käynnissä. Jos kiinnostuit, käy lukemassa lisää http://www.punainenristi.fi/uutiset/20130515/kansainvalisiin-avustustehtaviin-haetaan-monien-alojen-ammattilaisia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti