tiistai 6. elokuuta 2013

Rokkenrollia Kuopiossa

Ensiapuryhmämme päivystäjät saivat taas annoksen rokkenrollia kun 11. Kuopiorock jyrähti käyntiin 2.8.2013 Kuopion luonnonkauniilla Väinölänniemellä.

Ei käy kateeksi festarin järjestäjiä kun näkee millainen määrä etukäteen tehtävää työtä tapahtuman eteen on tehtävä: tapahtuman järjestäjä suunnittelee ensi vuoden rokkia jo nyt! Oma työni oli helpompi, aloitin suunnittelun vasta kevään korvilla. Vaikka olemmekin järjestäneet Kuopiorokin ensiavun jo viimeiset 10 vuotta, päivystysyhdyshenkilö ei voi vain yksinkertaisesti kopsata edellisvuoden ensiapusuunnitelmaa ja vaihtaa päivämäärät vastaamaan kuluvaa vuotta. Täytyy olla yhteydessä järjestäjään tai tapahtuman promoottoriin, järjestyksenvalvonnan vastuuhenkilöihin ja muihin osallisiin jotka liittyvät toimintaamme kuten mm. SPR Päihdetyö ja Pluspiste.

Rokkifestarin kaltaisessa tapahtumassa on paljon elementtejä, jotka täytyy ottaa huomioon kun suunnitellaan kuinka tapahtumasta saadaan turvallinen ja mukava kokemus kaikille osallistujille. Turvaorganisaatio eli järjestyksenvalvonnan vastuuhenkilöt kirjoittavat ”tursun” eli turvallisuussuunnitelman jota minäkin luen tehdessäni ensiapusuunnitelmaa. Välillä soitellaan puhelimellakin kun varmistellaan asioita: ”missä se surmanajopallo on, onko benjihyppynosturi taas samalla paikalla ja onko lavat samoin kuin viime vuonna? Laita mulle kartta sähköpostiin.” Tunnustan: vähän (tai aika paljonkin) mietitään myös bändilistaa. Eri musiikkigenren faneilla kun on omanlaisiaan tapoja nauttia esityksestä ja on niitäkin tapoja jotka tulee huomioida ensiavun kannalta… ”Tursu” toimitetaan sitten poliisille ja ea-suunnitelma P-S sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelulle jotta viranomaisten on helpompi toimia meidän kanssamme yhteistyössä. Ja hyvin yhteistyö on sujunutkin, saamme joka vuosi positiivista palautetta toiminnastamme ensiavun ensimmäisenä lenkkinä. Kevennämme siis osaltamme yhteiskunnan palvelutiskin taakkaa hoitamalla 250 ihmisen pikkuvammat paikan päällä, puhumattakaan siitä miten apumme helpottaa festarivierasta: ei tarvitsekaan lähteä kipeän nilkan kanssa etsimään terveyskeskusta tai yhteispäivystystä kun paikalla on kaikkien maailman ihmisten tuntemalla symbolilla –punainen risti valkoisella pohjalla- merkitty teltta! Ja mikä tärkeintä, apumme on autettavalle maksutonta.

Kaikella etukäteen tehtävällä valmistelutyöllä pyritään tietenkin siihen että tapahtuma pysyy turvallisena kaikkien osallistua, vaikkakin teema on niinkin rajulta kuulostava kuin ROCK!

Homma kuitenkin toimii kun turvaorganisaatio on tilanteen tasalla ja ensiavussa toimii tehtäväänsä sitoutuneita vapaaehtoisia, joilla on paras ensiapukoulutus, jota tässä maassa voi saada. Näin on ollut aina Kuopiorokissa ja niin oli nytkin, eli homma rullasi kitkattomasti. Tästä saadaan se ROLL!


Eli ROCK 'N' ROLL, kiitokset teille jotka päivystitte Kuopiorokissa 2013!

Jari
-päivystysyhdyshenkilö-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti