keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Iloista alkanutta vuotta 2016!

Tuliko tehtyä uuden vuoden lupauksia? Onko tavoitteesi laihduttaa, pitää tipatonta tammikuuta, huomioida entistä enemmän läheisiä tai antaa aikaa auttamiseen? Tai ajatteletko, että on parempi olla lupailematta mitään, tekee sen mitä eteen tulee. Haluaisitko kuitenkin kokea jotakin itsellesi aivan uutta, miltähän auttamisen tuoma hyvän mielen tunne saa aikaan? Voisitko sinäkin olla itsellesi tai toisille ihmisille mielensähyvittäjä? Erilaisista auttamisen mahdollisuuksista Punaisen Ristin osastossa kerron hieman myöhemmin.

Itse lupasin olla herkuttelematta niin monta päivää, kuin saan tykkäyksiä vuoden 2015 loppuun mennessä. Sosiaalisen median Facebookissa on toisinaan ihmeellistä virtaa ja sieltä saa ideoita sekä tietoa mitä erilaisimpiin uusiin toimintatapoihin tai tapahtumiin. Niinpä itselleni kertyi kavereilta 137 tykkäystä ja saan herkutella 18. toukokuuta. Herkuttelun voi toki määritellä monella tavalla ja minäkin kirjasin omat ”reunaehdot” muistiin ja kerroin perheelleni. Tärkeää on pyrkiä tavoitteeseen ja ottaa askeleita uutta kohti. Saa antaa jotakin, luopua jostakin ja voi saada ja tavoitella jotakin.

Meillä SPR Kuopion osastossa riittää monenlaisia auttamisen mahdollisuuksia. Meillä voi auttaa ystävänä eri-ikäisille ja kaikenlaisille ihmisille, varhaisnuorten kerhon Reddie Kidsin kerhonohjaajana (https://rednet.punainenristi.fi/node/34393), henkisen tuen valmiusryhmäläisenä, terveyspistevapaaehtoisena (https://rednet.punainenristi.fi/node/15858), ensiapuryhmäläisenä, omaishoitajien ryhmätoiminnassa, eläkeläisten päiväkerhossa tai ukkokerho Ajattomissa. Aivan uutena ryhmänä aloittaa VOK (Vastaanottokeskus) vapaaehtoisten ryhmä, jossa tällä hetkellä Suonenjoella käyvät kuopiolaiset vapaaehtoiset kokoontuvat kuukausittain. Syksyllä aloitettiin myös nuorten ja opiskelijoiden SPR-hengailuillat, joissa on kuukausittain vaihtuva teema.

Tässä menovinkit tammikuun toimintoihin (kaikki Puijonkatu 9, ellei muuta mainita):

Heti vuoden alussa on mainio ajankohta liittyä Punaisen Ristin jäseneksi ja sehän on uusilla jäsenillä helpointa netin kautta www.punainenristi.fi/jäsenyys Kannattaa muistaa myös perhejäsenyyden mahdollisuus! Tuolta löytyy myös valtakunnalliset jäsenedut. Kuopiolaisena jäsenetuna on ainakin tammi-helmikuun vaihteessa julkaistava jäsenlehti! Aikaisempia jäsenlehtiä voit lukea https://rednet.punainenristi.fi/node/18501

Iloa auttamisesta jokaiselle!

Heli Nuutinen
tiedottaja ja jäsenmestari

1 kommentti:

  1. Hei, tuo SPR-hengailuilta siirrettiin viikolla eteenpäin eli oikea aika on ma 1.2. Muuten sama aika klo 18 ja aiheena kokkailua. Tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista