keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Ensiavun maastokilpailut

Suomen Punaisen Ristin Tampereen osaston ensiapuryhmä järjesti huhtikuussa ensiavun maastokisat Kömmähdyksiä Kuusikossa, joka oli tänä vuonna Urjalan Halkivahassa.

Kisoihin osallistui kahdeksan joukkuetta. Joukkueita oli Kuopion lisäksi mm. Nokialta, Länsi-Teiskosta ja Turusta. Kuopiosta meitä osallistui kuuden hengen joukkue. Kisa-aamuna heräsimme hyvissä ajoin ja aamulla kello neljä automme starttasivat Urjalaa kohti.

Meidän osalta kisa starttasi klo 10.30. Kilpailureitti maastossa oli 10 kilometrin mittainen, jonka varrella oli 10 rastia. Rastit olivat todella hyvin tehtyjä ja monipuolisia. Ensimmäisellä rastilla jouduimme keskelle sotatannerta, jossa tehtävänämme oli hoitaa ja siirtää haavoittuneet suojaan huomioiden ryhmämme turvallisuus. Matkan varrelle sattui pari erilaista autokolaria ja näissä molemmissa haastetta lisäsi loukkaantuneiden määrä. Metsässä jalkansa satuttaneelle miehelle jouduimme rakentamaan siirtopaarit annetuista välineistä. Taitavasti maskeeratut potilaat toivat todellisuuden tuntua rasteille. Mielestämme paras näistä oli karhun raatelema nainen, jolla oli vakava kasvovamma.
Karhunraatelema
Maaliin päästyämme oli palkintojen jako. Kisaan lähtiessämme tavoitteena oli, ettemme olisi viimeisiä. Kisa sujui odotettua paremmin ja sijoituimme toiseksi saaden hopeaa.
Hoppee ei oo häppee
Palkintoseremonian jälkeen pääsimme nauttimaan ruoasta, telttasaunan löylyistä ja paljusta sekä hyvästä tunnelmasta muiden kisaan osallistuneiden kesken.

SavonSisu
Joukkuehenki oli mahtava ja jokaisen omat vahvuudet tulivat eri rasteilla esille. Kantavana voimana joukkueen menestykselle oli kokenut ja hyvän tilannetajun omaava ryhmänjohtajamme. Päivä oli antoisa ja hyvin opettavainen. Jälkipuinnit kisasta kävimme läpi vanhassa kyläkoulussa, jossa yövyimme.
Rymänjohtajamme Männikössä , `missä kuuset?´
Ps. Suosittelemme tapahtumaa kaikille ensiavusta kiinnostuneille. Kisoihin on matalakynnys osallistua, vain yhdeltä joukkueen jäsenistä vaaditaan suoritettu ea-1 kurssi. Kisat on hyvä tapa harjoitella erilaisia ensiaputaitoja, joukkueen johtamista ja ryhmän toimintaa. Kaikki mukaan ensi vuonna!
SavonSisun mitalikahvit
SavonSisu:
Hensku, Anne, Jaana, Hilmi, Eve ja Marko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti