maanantai 2. toukokuuta 2016

Kiitos vapaaehtoisille! - SPR-viikonloppu Kolilla osa 1

"Kolilla ! Yksi elämäni suurimmista kokemuksista. Suunnitelmia. 'La Montagne' !" - Jean Sibelius
Matkasimme lauantaina 23.4.2016 Kuopion osaston edustajina Kolille viettämään yhdistettyä Savo-Karjalan piirin vapaaehtoisten kiitospäivää ja vuosikokousta. Lauantaina me vapaaehtoiset pääsimme nauttimaan ja rentoutumaan, sunnuntaina 24.4.2016 kokoustimme.

Aloitimme aamumme klo 9 aamupalalla. Vatsat täysinä suuntasimme meille räätälöityihin ohjelmiin piirihallituksen puheenjohtajan Heikki Sederholmin ja Suomen Punaisen Ristin pääsihteerin Krisiina Kumpulan saatesanoilla evästettynä. Olimme saaneet valita lauantaiksi kaksi aktiviteettiä, joihin osallistuimme. Vaihtoehtoinamme oli vaeltaminen Huippujen kierroksella Ukko-, Akka- ja Paha-Kolin huipuille oppaan kertoessa tarinoita, tutustuminen Luontokeskus Ukkoon ja rentoutuminen Koli Relax Spassa. Osastomme joukot jakautuivatkin tasaisesti eri aktiviteetteihin.
Opastettu kierros Luontokeskus Ukossa
Huippujen kierros jouduttiin toteuttamaan B-suunnitelmalla, sillä jäiset rinteet eivät suosineet kierrostamme. Vain kourallinen uskaltautui oppaan mukaan huipuille, toinen porukka jatkoi toisen oppaan kanssa helpompia kulkureittejä kutkuttavia tarinoita ja pysäyttäviä historiatietoja kuunnellen.
Hotellin pihalla ollut taideteos oli erään taiteilijan näkemys Kolista
Helmi ja Heli tutustuvat taideteokseen.
Saimme kuulla tarinoita Pielisen saarten synnystä Annikin neidin yrittäessä pelastaa kihlasormustaan, Kurt Vonnegutin hurmioitumisesta metsän jäisiin mustikoihin kuin faktoja Kolin rinteiden synnystä miljoonia vuosia sitten. Oppaamme oli mitä loistavin!
Kristiina Kumpula (vas.), Kaisu Haataja, Terttu Miettinen, Heikki Sederholm ja Laura Tossavainen. Vaunuissa Helmi Tossavainen ja taustalla iso kalliojärkäle, jossa Annikin uhrihalkeama sijaitsi.
Annikki-neiti yritti täyttää uhrihalkeamaa hiekalla (ottokohdasta muodostui Pielinen tuhansine saarineen) saadakseen kihlasormuksensa takaisin
Ulkokierroksen jälkeen meitä odotti maittava lounas ennen toista aktiviteettiä. Itse olin valinnut tyttäreni kanssa kylpylän. Oli luksusta rentoutua saunassa ja löhöillä altaissa Kolin maisemaa katsellen.

Iltapäivän ohjelmassa meillä oli erilaisia "pohdintoja". Osan pohdinnoista tarjosimme itse itsellemme miettien, mikä meille/osastollemme/kunnallemme tuo iloa auttamisesta. Toisenlaista pohdittavaa tarjosi vuoden pakolaismieheksi valittu Ali Giray. Ali nosti osuudessaan esille erilaisuuden hyväksymisen: Jokaisella on lupa olla erilainen. Hän myös painotti, että jokaisella on lupa ojentaa auttava kätensä arkiaskareiden, uuden elämän harjoittelemiseen. Hän kannustaa Suomeen tulevia opettelemaan suomen kielen ja hyväksymään sen, että kukin kuulostaa ja näyttää erilaiselta kuin kantaväestö. Lisää Ali Girayn ajatuksia voit lukea Ylen tekemästä haastattelusta.
Ali Giray luennoimassa vapaaehtoisille
Päivämme päättyi yhteiseen illalliseen ja improvisaatioteatterin esityksiin. Lopullisen "grande finalen" päivämme sai puolilta öin, kun havahduimme palohälytyskellojen sointiin. Onneksi kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys.

Teksti: Laura Tossavainen
Kuvat: Laura Tossavainen ja Heli Nuutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti