maanantai 2. syyskuuta 2013

Samaisessa keräyksessä 15.9.2012

Sain siistin sisätyön Sokoksen alakerrasta. Ihmisiä kulki ohi kaiken aikaa ja lahjoituksia tuli tasaiseen tahtiin. Kommentit vain positiivisia!

Iltapäivällä istuimme Veripalvelun tiloissa aitiopaikalla toisen kerääjän, Marttilan Sinikan ja Nuutisen Jounin kanssa kuulemassa ja katsomassa, kun kirurgi Jorma Salmela esitelmöi, mihin Punaista Ristiä tarvitaan tänä päivänä maailmalla. Saimme tietoa Haitin maanjäristyksen avustustoiminnasta, Lähi-Idän konfliktialueilta, Pakistanista ja monista muista kriisikohteista. Jorma selvitti, miten apua viedään maanjäristyksen uhreille vaikeakulkuisten vuorten kautta. Miten kenttäsairaala toimii paahtavassa helteessä lähes ilman sähköä ja vettä, kun murtuneiden ja katkenneiden raajojen vetolaitteina on käytössä teknisinä apuvälineinä vain hiekkasäkkejä! Miten vähäinen henkilökunta saa pelastettua sadoista uhreista vastasyntyneitä, äitejä, lapsia, pahoin palaneita, jalkansa ja kätensä menettäneitä... Harmi heidän puolestaan, jotka jäivät pois esityksestä!

Kaikilla ei ole mahdollisuutta toimia pelastajina kriisialueilla. Siksipä tehtävänämme on antaa apua siellä, missä pystymme. Nälkäpäiväkeräyksen kautta se on helppoa. Muutaman tunnin lipaskeräyksellä on kenellä tahansa mahdollisuus auttaa kotinsa tai perheensä menettänyttä, maanjäristyksen uhria, vaikeasti sairasta tai muuten syrjäytynyttä. Takuuvarmasti tulet saamaan noista tunneista itsellesi pitkäksi aikaa hyvän mielen. Sen takaan noin 25 kertaa keräyksessä mukana olleena.

Riitta
-Nälkäpäiväkerääjä-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti