torstai 9. helmikuuta 2017

Ystävyyttä tarvitaan - mistä löydämme ystävän?

Maija-Liisa ja Anna-Maija ovat valmiina etsimään ystäväpareja
Kun kaksi meistä ystävävälittäjistä (Leena T, Maija, Maija-Liisa ja Anna-Maija) avaa keskiviikkoisin Puijonkadun toimiston oven, on mielessä toive työntäyteisestä kolmetuntisesta. Toivomme, että uusia ystäviksi haluavia henkilöitä tulisi käymään. Pystyisimme tarjoamaan yksinäisyyttä kokeville ystäväntarvitsijoille muun muassa ulkoilu- ja kahvitteluseuraa.

Näin ystäväksi tulo usein alkaa. Aktiivinen ja ystäväksi halukas henkilö on käynyt antamassa itsensä ilmi SPR:n nettisivulla ja ilmoittautunut ystäväksi. Ilmeisesti kuitenkin osa on tehnyt sen hetken mielijohteesta, koska läheskään jokainen ei tule käymään ystävävälityksessä. Kun sähköpostin välityksellä pyydämme sitten uutta henkilöä käymään päivystyksessä, sitä ei tehdä asian hankaloittamiseksi. Haluamme kertoa kasvotusten toiminnastamme ja samalla jutustellen kartoitamme sitä, millainen henkilö olisi sopiva uudelle ystävää haluavalle henkilölle.

Toinen tapa ystävyyden aloittamiseksi on päivystykseen tuleminen ilman etukäteiskyselyä. Moni miettii pitkään sitä, että uskaltaisikohan mennä ihan tuntemattoman henkilön kotiin. Mutta, kun päätös ystäväksi lähtemisestä on kypsynyt, on uuden henkilön tapaaminen molemmille mukava kokemus. Useampikin tunti kuluu huomaamatta elettyä elämää muistellen ja tämän päivän kysymyksiä pohtien.

Kun muutaman viikon päästä soitamme ja kuulemme uuden ystäväparin tavanneen ja lisäksi jatkavan tapaamisia, on iloon aihetta. Jälleen kerran on yksinäinen löytänyt kauttamme henkilön, joka haluaa käyttää aikaansa esimerkiksi kerran viikossa pari tuntia hänen kanssaan.

Näitä iloisia hetkiä toivoisimme olevan paljon enemmän. Tällä hetkellä yksinäisyyttä kokevia henkilöitä on paljon, siksi työmme välittäjinä on tarpeellinen ja haasteellinen. 

Onnistumme vain yhdessä, joten nähdään - toisemme.

Anna-Maija, ystävävälittäjä

Ps. Voit tulla tutustumaan ystävätoimintaan ystävänpäiväkahvien ja -karaoken lomassa tiistaina 14.2. klo 14-18 Punaisen Ristin tiloissa Puijonkatu 9, Kuopiossa. Ja seuraava ystävätoiminnan peruskurssi pidetään pe 3.3. ja la 4.3. Niistä on hyvä aloittaa vaikkapa uusi harrastus Punaisen Ristin ystävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti