torstai 18. heinäkuuta 2013

Onks ne kuolemattomia?

En olekaan monesti tullut ajatelleeksi sitä, kuinka usein harrastukset kohtaavat ollessamme päivystämässä. Menneenä viikonloppuna (13.-14.7) Kuopion valtasi erään kultturaalisen genren harrastajat, anime- ja mangaihmiset. Musiikkikeskuksella järjestetyssä Animecon X –tapahtumassa oli mukana myös Punaisen Ristin vapaaehtoiset. Kaksi erilaista, mutta tasavertaista harrastusta siis kohtasivat toisensa.

Tapahtuma järjestettiin nyt kymmenettä kertaa ja oli loppuunmyyty. Tuhannet japanilaisen animaation ja sarjakuvan ystävät kokoontuivat viettämään mukavaa viikonloppua samanhenkisten ihmisten kanssa. Mukana festareilla oli myös (luonnollisestikin) erilaisten anime-/mangamyyntikojuja kaikkine ”lisäosineen”. Japanilainen kulttuuri suorastaan loisti viikonloppuna Musiikkikeskuksella. Koska itse en ole kyseisen genren edustaja, oli Animeconissa mukana olo kuin suuri seikkailu. Olin Liisa ihmemaassa (ja olen melkein 100%:n varma, että näin Irvikissan vilahtavan porukassa), niin hämmentävää oli seurata ihmisiä.

Tapahtumassa oli  teemaan liittyviä luentoja, pukukilpailuja, ”taistelukilpailuja”, animekaraokea ja Kuopion kaupunginorkesterin esittämänä animekonsertti. Festareidn näkyvimpänä osana voisin itse pitää cosplayta eli pukeutumista fanittamakseen animaatio-/sarjakuvahahmoksi. Ehdin päivän aikana nähdä toinen toistaan hienompia asusteita, joista suurin osa oli kantajien itsensä tekemiä. Osa heistä oli myös hyvin häkellyttäviä. Muutaman ”hahmon” kanssa vaihdoinkin heidän asuistaan ajatuksia, enkä voi muuta kuin todeta, että kekseliäisyys, sitä ei tästä festariporukasta puuttunut. Itselläni ei esimerkiksi olisi käynyt mielessäkään tehdä soitinta eristeenä käytettävästä finnfoamista (lopputulos oli jotain aivan muuta kuin finnfoamia, kaunis kultainen harppu).

Weeping angel (sarjasta Doctor Who), kuolematon ja Angmarin noitakuningas (elokuvasta Taru sormusten herrasta)

Saimme myös hyvät naurut, kun kuuntelimme "omista roolihahmoistamme" käytävää keskustelua:
- Mitä noi on?
- Ne on ensiapuhenkilöitä.
- Onks ne kuolemattomia?

Laura
-"kuolematon"-

ps. Pyydän jo valmiiksi anteeksi sitä, jos jokin anime-/mangakäsite on väärin. Kuten totesin, en ole kyseisen genren edustaja saati että paljoakaan tietäisin asiasta...

1 kommentti:

  1. Kyllä, ulkopuolisin silmin paljon oli ihmeteltävää ja nuo kuvaan nappaamasi hahmot olivat ehkä parhaiten tehdyt ja eniten aikaa vaatineet hahmot!

    -Jari

    VastaaPoista