maanantai 5. toukokuuta 2014

Terveisiä Genevestä, osa 4

Musée international de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge: Limiter les risques naturels


Museon viimeinen pysyvä näyttely oli rakennettu "luonnonriskien vähentämisen" ympärille. Osuus oli ehkä kokonaisuutenaan "tylsin" ja vähiten itselleni ajatuksia herättävä. Ohitimme sen suhteellisen nopeasti. Sen huomasi jälkeenpäin muun muassa valokuvien vähyytenä. Vähyydestä huolimatta, on minulla kuitenkin muutama kuva jakaa teille maistiaisiksi.



Kokonaisuus alkoi katastrofipelillä. Ensimmäinen pelikerta meni ihmetellessä (sillä eihän tosinainen lue ohjeita!) mutta toisella kerralla pääsimme jo mukaan. Peliä pelattiin koskettamalla pelilaudalla "syttyviä" kuvia. Ideana pelissä oli evakuoida mahdollisimman monta ihmistä ennen kuin hurrikaani iskee saarelle. Evakuoinnin lisäksi pelissä piti rakentaa suojia, kerätä ruokaa varastoon jne. Hauska peli ja lautaa ympäri juostessa tuli ihan lämminkin.

Kuvan syttyessä piti osua mahdollisimman moniin kuviin.. Tätä kuvaa painamalla Punaisen Ristin työntekijät auttoivat evakuoinnissa saaren asukkaita.

"Sait pelastettua 46 ihmistä, pystyt varmasti parempaan!"


Interaktiivisuus jatkui näyttelykokonaisuuden seuraavassa osassa. "Akvaarioihin" oli tehty erilaisia tapahtumia, joissa sama mies näytteli useaa osaa. Ääh, todella hankala kertoa, mutta laitan teille sen kuvin. 

Rannalla vietetään mukavaa ja rauhaisaa päivää...

..kunnes vähitellen alkaa tulla vedenpaisumus..
Kuvassa siis kaksi miestä pakenee "tsunamia", jonka kolmas mies tekee kuvaamalla veden kaatamista.. Samalla tavoin oli toteutettu hirmumyrsky ja jokin hygieniajuttu, jossa mies kävi wc:ssä ja vieressä hyttyset purivat toista miestä.. Se ei ihan auennut meille, vaikka miten sitä katsoimme ja katsoimme.


"Interaktiivisten" esitysten ympärille näyttelyyn oli tuotu esille Punaisen Ristin julisteita eri maista. Näyttelykokonaisuuteen kuului myös iso maapallo, jonka avulla olisi voinut (ilmeisesti) seurata "valokeilassa" avustustapahtumia. 





Näyttelyn lopuksi olisimme voineet vielä istahtaa hetkeksi tuttujen todistajien seuraan, mutta me ohitimme todistajat ja kiirehdimme kohti uusia seikkailuja ja Bernin junaa.



Kaikkinensa käynti Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun museolla oli matkani yksi eniten mieleenjääneistä tapahtumista. Museo yllätti positiivisesti jo pääsylippua ostaessa: mikäli kykenit todistamaan olevasi Punaisen Ristin jäsen, sait lippusi edullisemmin! En voi kuin suositella kokemusta jokaiselle.

"Se avasi silmäni erilaisella tavalla"

Teksti: Laura, ensiapuryhmäläinen
Kuvat: Laura Tossavainen, Zaida Kosonen

ps. Hyvää Punaisen Ristin viikkoa kaikille lukijoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti