torstai 9. lokakuuta 2014

Erään tuoreen ensiapuryhmäläisen ensivaikutelmia ja tunnelmia

Odotan Puijonkatu 9:n edessä, että joku tulisi aukaisemaan oven. On ensimmäinen kertani, kun olen päättänyt liittyä SPR:n toimintaan mukaan EA-ryhmän ryhmäillan muodossa. Edellisellä viikolla käyty infotilaisuus SPR Kuopion osaston EA-ryhmän toiminnasta on saanut minut, yleensä tiukasti yksilöharrastuksissa viihtyvän ihmisen, harkitsemaan harrastusten sosiaalistamista.

En ole koskaan ollut innostunut aerobicsalilla ryhmässä hikoilusta enkä liiemmin koulujen mystisistä matematiikkakerhoista. Hakeudun kirjojen ja musiikin pariin, mutta kaipaan silti, etenkin juuri työttömäksi jääneenä, jotain kontaktia ulkomaailmaan.

Aiemmin syksyllä kävin lyhyen Yhteisen lipun alla -kurssin, jonka vetäjä Heli Nuutinen esitteli SPR:n toimintaa yleisesti ja hehkutti EA-ryhmää harrastuksena. Silloin olin vielä tiukasti sitä mieltä, että haluan mukaan pelkkään ystävätoimintaan. Ajatus jäi kumminkin kytemään jonnekin aivosolujeni sopukoihin ja sai minut ilmoittautumaan syyskuun Tervetuloa ensiapuryhmään -kurssille. Tiukan parituntisen paketin jälkeen infon pitäjät Jari Jokinen ja Riikka Savonen olivat saaneet minut vakuuttuneeksi, että KYLLÄ, tämä on kokeilemisen arvoinen juttu. Ja ennen kaikkea hyödyllistä puuhaa. Taitoja ja tietoa, mitä meistä lähes jokainen tarvitsee jossain vaiheessa elämäänsä.

Jäätiin siihen, että seison oven edessä. Tavoilleni uskollisena liian ajoissa. Ohjaajat saapuvat avaamaan oven ja tervehtivät iloisesti. Kaikki jännittyneisyys katoaa hetkessä ja juttu alkaa luistaa. Istun alas ja sisään alkaa lappaa muita EA-ryhmäläisiä. Kaikki tervehtivät iloisesti.

Hetkinen - missä se perisuomalainen tapa lysähtää alas tuoliin ja kiinnittää katse mahdollisimman äkkiä ja tiukasti pöydän lähimpään pystysuuntaiseen puukuituun? Nämä ihmisethän kommunikoivat. Ja ihan vieraalle, uudelle tyypille. Wau. Huomaan heti, että olen tervetullut osaksi ryhmää ja se tekee minut iloiseksi. En tiedä, mistä se johtuu, mutta heti ensimmäisestä ryhmäillasta lähtien olen tuntenut oloni kotoisaksi porukan keskellä.

Yhteisten tehtävien suorittaminen, joukossa joriseminen ja extrana vielä kivoja tapahtumia, joita järjestetään säännöllisesti. Minusta tuntuu, että olen löytänyt harrastuksen, josta toivottavasti riittää iloa - ja hyötyä myös muille jaettavaksi. Kiitos kaikille EA-tyypeille, että sain liittyä seuraan :) !


Laura K.
- tuore ensiapuryhmäläinen -

Ps. Seuraava Kuopion osaston Tervetuloa ensiapuryhmään -kurssi järjestetään 2.11. klo 12-16 (os. Puijonkatu 9). Lisätietoja ja ilmoittautumiset jari.jokinen@sprkuopio.com

3 kommenttia:

  1. Tervetulloo joukkoon Laura! Hienoa, että olet saanut iloisen SPR-kipinän. Toivottavasti se kestää ja kestää, ja se voi olla sinullekin joskus vaikka elämäntapa. Itse en ole katunut kertaakaan sitä, että vuosia sitten tulin ea-ryhmään. Aika samanlaisissa tunnelmissa uuden edessä. Olen saanut paljon kavereita ja ystäviäkin, puhumattakaan niistä lukuisista ja erilaisista kokemuksista, mitä Punaisen Ristin toiminnassa saa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaimalleni Lauralle. Tekstisi on huikean hyvä. On ihana kuulla, että kokemuksesi porukastamme (joo, kirjoitan EA-ryhmästä hyvin "omistavasti") on noin positiivinen. Eikö olekin huikeaa, kuinka niin monta erilaista ja eri lähtökohdista tulevaa ihmistä muodostavat kuitenkin hyvin "homogeenisen" ryhmän arvoiltaan ja periaatteiltaan? Kiva, että olet löytänyt uuden harrastuksen, toivottavasti sinulle käy kuten minullekin, "annat pikkusormen, vähitellen käden ja sitten harrastus viekin koko emännän". Nähdään ryhmäilloissa! Laura

    VastaaPoista
  3. Ihana, hienosti kirjoitettu teksti.

    VastaaPoista