tiistai 14. lokakuuta 2014

Kotoutumiskoulutuksen opiskelijat Nälkäpäiväkeräyksessä

Savon ammatti- ja aikuisopiston aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusryhmän opiskelijat osallistuivat Nälkäpäiväkeräykseen Kuopion torilla perjantaina 19.9.2014. Opiskelijat ovat aloittaneet kotoutumiskoulutuksen elokuussa 2014. Koulutuksessa opiskellaan mm. suomen kieltä, suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyviä asioita sekä työelämätaitoja. Ryhmässä on yhteensä 19 opiskelijaa, 13 eri maasta. Suurin osa opiskelijoista osallistui nyt ensimmäistä kertaa hyväntekeväisyystyöhön Suomessa. Keräys sujui mukavasti, ja sitä on muisteltu ilolla jälkikäteen.


Sanna
suomi toisena kielenä -opettaja
Savon ammatti- ja aikuisopisto




Perjantaina 19. syyskuuta olimme Kuopion keskustassa Nälkäpäiväkeräyksessä. Punaisen Ristin välityksellä autoimme ihmisiä, joilla ei ole paljon ruokaa.

Me kaikki puimme punaiset liivit ja kävelimme torille. Me kysymme ihmisiltä, haluavatko he osallistua Nälkäpäiväkeräykseen. Ihmiset puhuvat hitaasti, joten ymmärsimme heitä. He olivat ystävällisiä.

Emme olleet aikaisemmin osallistuneet Nälkäpäiväkeräykseen tms. Se oli tosi hyvä idea ja me pidimme siitä, että saimme auttaa. Olemme iloisia, että voimme jakaa hyvää.


Terveisin
Fatemeh, Afganistan
Patricia, Slovakia
Sami, Afganistan





Perjantaina 19.9.2014 me menimme torille Nälkäpäiväkeräykseen. Me keräsimme rahaa puolitoista tuntia. Ihmiset laittoivat rahaa keräyslippaisiimme, mutta koska torilla ei ollut paljon ihmisiä, emme saaneet paljon rahaa. Me haluamme auttaa uudelleen ensi vuonna. Se oli hyvä kokemus, ja se tuntui tosi kivalta. Me otimme paljon kuvia.


Terveisin
Chanapa, Thaimaa
Loreta, Filippiinit


Olimme Nälkäpäiväkeräyksessä 19.9.2014 Kuopion torilla. Me emme tiedä, kuinka paljon me keräsimme rahaa, ehkä noin 20 €. Monet ihmiset halusivat antaa rahaa. Se oli mukava kokemus. Nyt tiedämme, että rahan kerääminen ei aina ole helppoa. Me olemme iloisia, koska me autoimme ihmisiä. Me ajattelimme, että se oli hyvä asia. Haluamme mennä ensi vuonna yhdessä.


Terveisin
Arporn, Thaimaa
Nang, Myanmar
Saima, Afganistan


Nälkäpäivä-keräys oli perjantaina 19. syyskuuta. Me menimme Punaisen Ristin toimistolle. Me otimme punaiset liivit ja punaiset keräyslippaat. Sitten kävelimme torille ja keräsimme rahaa noin tunnin ajan. Suurin osa ihmisistä oli ystävällisiä, ja he antoivat lahjoituksen.

Nälkäpäivä-keräys on hyvä idea, se auttaa. Ensi vuonna haluamme osallistua uudestaan. Tämä keräys oli meidän ensimmäinen keräys. Oli vaikea aika, mutta olimme lopulta ylpeitä itsestämme. Olimme hyödyllisiä.


SPR:n toiminta on loistavaa. He auttavat monia ihmisiä.


Terveisin
Diaa ja Viktor
Diaa on kotoisin Syyriasta ja Viktor on kotoisin Unkarista

1 kommentti:

  1. Kiitos kotoutumiskoulutusryhmän keräysavusta! Hienoa, että olitte mukana. Tervetuloa mukaan Punaisen Ristin toimintaan, lisätietoa kuopio.punainenristi.fi

    VastaaPoista