perjantai 4. maaliskuuta 2016

SPR Kuopion ensiapuryhmä luovutti kultaisen kunniakirjan arvoisesti


Keskiviikkona 2.3.2016 Kuopion Veripalvelutoimisto oli kutsunut kuopiolaiset VeriRyhmien yhteyshenkilöt aamupalalle. Kuopion esimies Paula Korhonen kertoi aluksi Verenluovutuksen tulevaisuuden tuulista, muun muassa kuinka vielä tämän vuoden aikana ollaan siirtymässä vaiheittain sähköiseen lomakkeeseen.


Korhonen kertoi Veripalvelun johtajan Martti Syrjälä terveisiä tuoreen veren tarpeesta suunnilleen näin: ”Joka ikinen luovutuskerta on kuin tuore banaani. Asiakkaille, joille verta annetaan, toivotaan mahdollisimman tuoretta verta. Siksi on entistä tärkeämpää täyttää verivarastoja juuri niiden veriryhmien verivalmisteilla, kuin sairaaloissa on potilaita ja sen verran kuin on tarpeen. Harvoin kukaan halua syödä sitä tummuneita ja vanhinta banaania, jos tuoreempaakin on tarjolla.” Tämän asian varmistamiseen veribarometri on ensiarvoisen helppo tapa seurata oman veriryhmän tarvetta.
Riikka Savonen SPR Kuopion osaston ensiapuryhmänjohtaja otti kiitollisena vastaan VeriRyhmän saamaan kultaisen vuosikunniakirjan Paula Korhoselta
Vuonna 2013 alkoi nykyisen muotoinen VeriRyhmä-toiminta ja tämän vuoden alussa 2000 ryhmän raja on mennyt rikki. Kuopiossa on 91 VeriRyhmää, joista meidän SPR Kuopion ensiapuryhmä oli viime vuonna toiseksi ahkerin. Luovutimme 39 kertaa, muutaman kerran enemmän kuin edellisenä vuonna. Ahkerin ryhmä oli KuoLO (Kuopion Lääketieteen Opiskelijat ry) 42 luovutuskerrallaan.
KuoLOn  Anna Kerkkonen noutamassa kunniakirjaa. Onnea KuoLO!
Riikka ensiapuryhmän kunniakirjan kanssa
Tässä lista kaikista palkituista VeriRyhmistä. Kuopioon tuli kaksi kultaista ja yksi hopeinen vuosikunniakirja.


 Teksti ja kuvat: Heli Nuutinen, osaston tiedottaja ja veriryhmän jäsen

ps. Tiesithän, että Kuopion Veripalvelutoimiston aukioloajat ovat muuttuneet. Ne ja muuta lisätietoa löydät Veripalvelun nettisivuilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti