keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kesänmerkkejä

Kesä on jälleen tulossa. Sen on saanut viimeisen viikon aikana huomata. Pihamme edessä olevat pellot ovat sulaneet, Pohjanmaa tulvii ja linnut laulavat. Kesän tulon huomaa monista muistakin tekijöistä, joista yksi on päivystyskalenterin täyttyminen. Kesähän on tunnetusti aikaa, jolloin Suomi on tapahtumia pullollaan.
 
Päivystäjille kesä on sekä rentoutumisen että päivystysvuoden kohokohtien aikaa. Osastomme on järjestänyt ensiavun perinteisesti Viinijuhlille ja RockCockiin kuin pienempiinkin tapahtumiin, joita eteemme ilmaantuu. Osastomme jäsenet voivat osallistua halutessaan myös muiden osastoje ja piirien järjestämiin päivystyksiin, kuten Ilosaarirockiin Joensuussa.
 
Isot tapahtumat ovat monesti "kokoontumisajoja". Vuosi vuoden perään samat tutut naamat lyövät taitonsa, tietonsa ja toimensa yhteen saman yhteisen päämäärän eteen. Toiset ovat mukana palkattuina (järjestyksenvalvonta, catering ym) ja toiset vapaaehtoisina, kuten me Punaisen Ristin jäsenet, mutta yhteishenki on taattu. Voikin olla, että törmäät hyvän päivän tuttuusi joka vuosi samassa tapahtumassa, päivität kuulumiset ja mikä parasta, nautit hyvästä fiiliksestä ympärilläsi. Monestihan tapahtumat ovat iloisia. Ihmiset tulevat hyvillä mielin ja ilo tarttuu myös meihin työtehtävissä oleviin.
 
 
Yhteenkuuluvuutta.
(Tokihan jokaisessa perheessä on myös koira.)
Kuva RockCockista vuodelta 2012.
 
Itse olen kokenut varsinkin RockCockin olevan tapahtuma, jossa yhteishenki työntekijöiden kesken on mahtava. Vaikka et tuntisikaan kuin murto-osan muista työntekijöistä (en tarkoita nyt oman teltan väkeä), olet kuitenkin osa suurta perhettä. Liityt perheeseen hakiessasi kulkulupaasi ensimmäiseen vuoroon tullessasi ja olet sen jälkeen tasavertainen jäsen. Olen myös kokenut, että meitä vapaaehtoisia arvostetaan porukassa kovasti. Monenmoisissa asioissa meihin turvataan.
 
Kirjoittelin ylös kesän tapahtumien päivämääriä. Seuraavana joutunen laittamaan työpaikan työvuorolistojen tekijälle toiveita. Jospa tänä kesänä ainakin Viinijuhlilla ja Rokkikukossa tavattaisiin..
 
 
Laura
-ensiapuryhmäläinen-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti