keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Polku Punaiseen Ristiin

Punainen Risti - mitä se tekee? Auttaa maanjäristyksessä tai tsunamissa loukkaantuneita ihmisiä, järjestää ensiapukoulutusta ja pitää yllä veripalvelua. - Nämä asiat tiesin ennenkuin ensinmäisen kerran eksyin SPR:n nettisivuille.

Sittemmin eräässä kesäisessä yleisötapahtumassa näin SPR:n ensiapupäivystyksen, uteliaana menin juttusille. Päivystyspaikalla oli rauhallista joten sain päivystäjiltä kattavan tiedon Punaisen Ristin toiminnasta ja pian huomasin saaneeni kutsun syksyllä alkavan ensiapuryhmän ryhmäiltaan.
Siitä se sitten lähti - vapaaehtoisen polku Punaisessa Ristissä.
Kävin ahkerasti ensiapuryhmän ryhmäilloissa ja erilaisilla kursseilla, seuraavana keväänä pääsinkin jo harjoittelijana mukaan päivystyksiin. 

Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden. Pian ohjasin lasten omaa Reddie Kids- kerhoa ja olin mukana vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnassa. Muutto opiskelujen perässä toiseen kaupunkiin ei ollut loppu Punaisen Ristin toimintaan. Googlaamalla ''SPR Kuopio'' löysin erittäin hyvät ja monipuoliset nettisivut paikallisen osaston toiminnasta. Laitoin osastoon sähköpostia ja viestiini vastattiin nopeasti. Pystyin siis turvallisesti jatkamaan ensiapuryhmätoimintaa.
Vapaaehtoistyö antaa paljon. Koulutusten ja kokemusten lisäksi olen saanut mm. tutustua mahtaviin ihmisiin, päässyt kehittämään toimintaa ja saanut erilaisia luottamustehtäviä.

Olen huomannut että Punainen Risti on siellä missä minäkin olen, muutimpa sitten uudelle paikkakunnalle tai lähdin lomareissulle ulkomaille. Punainen Risti tarjoaa monipuolista toimintaa kaikenikäisille. - Se on yksi syy miksi olen mukana toiminnassa.

Osmo
-piirihallituksen jäsen ja ensiapuryhmäläinen-

ps. Tänään 8.5 vietetään kansainvälistä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun päivää. 


Kuva: www.punainenristi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti