perjantai 25. huhtikuuta 2014

Terveisiä Genevestä osa 1

Musée international de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge: L'Aventure humanitaire



Tunteet, löytäminen, pohdiskelu: Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun museo tarjoaa sinulle uniikin mahdollisuuden syventyä humanitaarisen toiminnan historiaan. Kolme erillistä aluetta, jokainen hyvintunnettujen näyttelyarkkitehtien toteuttamana, tutustuttaa sinut kolmeen suureen haasteeseen nykyajan maailmassa: Ihmisarvon puolustus, Perhesiteiden palauttaminen, Luonnonriskien vähentäminen. 
Interaktiivinen ajanjakso avaa 150-vuotista humanitaarista historiaa samalla kun "Valokeilassa" mahdollistaa sinun seurata senhetkisiä Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun operaatioita ympäri maailmaa.
Älä ohita käyntiä, jonka voit jakaa 12 nykyajan todistajan kanssa.
Näin lupaa Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun museon esite (englanniksi). Lähiaikoina uudistettu museo on yksi Geneven useista "humanitaarisista" nähtävyyksistä. Museo tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua erään maailmanlaajuisen avustusjärjestön toimintaan aitiopaikalta.




Museo sijaitsee ICRC:n (International Committee of Red Cross) juurella, kuvankauniilla Pâquis-Nationsin alueella aivan YK:n Geneven päämajan, WHO:n ja Botanisen Puutarhan lähettyvillä pienen kukkulan päällä. Osoitekin on enteilevä Avenue de la Paix 17 (Rauhankatu 17).

Oletko valmis humanitaariseen seikkailuun? Mikäli olet, tartu käteeni, niin johdatan sinut eteenpäin.
Olemme melkein perillä.




Jo sisäänkäynti sai ajatukset tyhjenemään ja mukana ollut ystävänikin, jonka Punasen Ristin yhteydet ovat yhtä vahvat kuin yhteys minuun, hiljeni, koska ei löytänyt sanoja. Ensivaikutelma oli sanoinkuvaamaton. Siksi taidankin näyttää teille vain pari kuvaa.



Sisäänkäynnin "kattona" oli meille kaikille niin hyvin tunnetut symbolit.


Pihaa vartioi joukko "hiljaisia"

Koska elämme vapaassa maassa, vapaiden valintojen ja mahdollisuuksien keskellä, "heitän pallon" nyt sinulle. Sinulla on mahdollisuus

  • tutustua museoon osoitteessa http://www.redcrossmuseum.ch/en/ jo itsenäisesti,
  • tulla kuuntelemaan tarinaani Punaisen Ristin viikolla Henrynpäivän kahvitilaisuuteen 8.5.2014 klo 18-> Punaisen Ristin tiloihin (osoite Puijonkatu 9, Kuopio) ja tutustua samalla sekä pakolaistelttaan ja Tulijan tukena-valokuvanäyttelyyn,
  • odottaa seuraavaa blogiani tai
  • mikäli matka humanitaarisuuteen tuntuu sinusta hankalalta, perääntyä. 
Annan sinulle kuitenkin yhden maistiaisen videomuodossa, teethän valintasi vasta sen jälkeen. Video on museon itsensä tekemä mainosvideo, joka mielestäni kuvaa mitä parhaiten tunnelmia museon sisältä.


Teksti:
Laura
-ensiapuryhmäläinen-

Kuvat: Laura Tossavainen, Zaida Kosonen

1 kommentti: