lauantai 26. joulukuuta 2015

Seksuaaliterveystyön vapaaehtoisena Kuopio RockCockissa

Pluspisteen vapaaehtoiset osallistuvat joka kesä Kuopiossa järjestettävään rock cock festivaalin. Tapahtumassa tehtävänämme on jakaa tietoa seksuaaliterveydestä ja sukupuolitaudeista, sekä jakaa kesäkumikampanjan kondomipaketteja. Esimerkiksi kesän 2015 tapahtumassa jaoimme kondomeja yhteensä noin 6500 pakettia!

Festareilla meillä on oma piste jossa jaamme esitteitä ja olemme tavoitettavissa mahdollista juttelua varten ja samalla osa meistä kiertelee alueella jakamassa kondomeja. Kerromme myös pluspiste toiminnasta, mutta festarialueella emme ota hiv-pikatestejä.


Eri kaupunkien pluspiste vapaaehtoiset tekevät samaa festaritoimintaa eri puolilla Suomea. Lisäksi osa käyttää myös kumikoulu opetusta muiden aktiviteettien lisäksi. Toimimme alueella myös yhteistyössä SPR:n ensiapu ja päihdetyö ryhmien kanssa.

Festaritoiminta on antoisaa ja ihmisläheistä. Monilla on matalampi kynnys tulla juttelemaan asioista, kuin jos tulisi esimerkiksi varta vasten pluspisteelle. Yhteistyö festareiden järjestäjien kanssa on myös sujunut hyvin joten toivottavasti jatkossakin meitä nähdään siellä. :)


Laura ja Sini
- pluspiste vapaaehtoiset-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti